Traineeship

Wij zoeken trainees die de leefomgeving een beetje beter willen maken. Een specifieke opleidingsrichting vragen we niet, wel een scherpe blik. Net als enthousiasme om uitdagingen aan te pakken en soms complexe vraagstukken op te lossen. Kom jij ontdekken of de Betere Wereldbaan bij jou past?

Bij wie kom je terecht?

Wij zijn de omgevingsdiensten van Zuid-Holland. We werken op veel gebieden met elkaar samen. Ook dit traineeship hebben wij samen opgezet. Voor jou als trainee betekent dit dat je solliciteert op het gezamenlijk traineeship, maar in dienst treedt bij één van de vijf omgevingsdiensten. Tijdens de selectiedag kijken we samen welke omgevingsdienst het beste bij jou past.

Werk je bij een van de omgevingsdiensten in Zuid-Holland, dan werk je voor en met de Provincie en gemeenten. Met onze adviezen, controles en vergunningen helpen we inwoners en bedrijven een stapje verder richting een betere wereld. Of je nu toezicht houdt, handhaaft, bedrijven bezoekt of op kantoor werkt: je zet je altijd in voor mens, natuur en milieu in jouw regio.

Wat ga je bij ons doen?

Ons traineeship duurt 1,5 jaar. In deze periode maak je kennis met verschillende organisatieonderdelen en de daarbij behorende facetten van ons werk. Zo ervaar je wat het beste bij jou past. Je werkt bijvoorbeeld mee met de vergunningverleners aan het beoordelen van aanvragen of meldingen. Of je loopt op een toezichtafdeling mee met onze inspecteurs, waarbij je uitzoekt of bepaalde activiteiten wel of niet toegestaan zijn. Met onze adviseurs denk je na over welke effecten de activiteiten van bedrijven hebben op de omgeving. Daarnaast ondersteun je de projectleider of ben je zelf projectleider, zowel bij inhoudelijke als bij bedrijfsvoerings- en procesoptimalisatieprojecten.

Wil je meer weten over de functie? Bekijk hier de vacature.

Draai je al een tijdje met het programma mee? En zie je kansen voor een project wat van toegevoegde waarde is? Dan krijg je ruimte om dit ook uit te voeren. En na het traineeship? De intentie is dat je een vast contract krijgt voor een functie waarin jouw talent het meest tot zijn recht komt.

Is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling?

Jazeker! Je volgt trainingen gericht op het ontwikkelen van jouw vaardigheden en competenties. Ook krijg je een basistraining over de inhoud van ons werk. Deze trainingen volg je samen met de andere trainees van de vijf omgevingsdiensten in Zuid-Holland. Zo leer je ook van elkaars ervaringen en hoor je hoe zaken bij de andere diensten gaan. Later in het traineeship voer je met de andere trainees ook een gezamenlijke opdracht uit.

Onze collega’s werken je in en begeleiden je, zodat je met je inhoudelijke vragen altijd terecht kan bij iemand met ervaring. Daarnaast word je begeleid door een mentor. Samen denk je na over wat jou verder gaat brengen, wat je daarin lastig vindt en hoe je daarmee om kan gaan.

Meer weten?

Het nieuwe traineeship start in september 2024. Wil je meer weten over het traineeship? Neem dan contact op met Joëlle van Buuren (06-11522958). Bel of app gerust!