Over ons

Werken bij een van de vijf omgevingsdiensten van Zuid-Holland is kiezen voor De Betere Wereldbaan. Of je nu aan de slag wil als handhaver, jurist of in een andere functie: je zet je altijd in voor een gezonde en veilige leefomgeving voor mens, dier en natuur.

Zou het niet mooi zijn als je de wereld in Zuid-Holland een stukje beter kan maken? Als je kwetsbare dieren en planten kunt helpen beschermen? Zorgen dat onze natuur behouden blijft? Bedrijven helpt minder te vervuilen, slimmer om te gaan met energie en minder overlast te veroorzaken? Het milieu een handje helpt met duurzame oplossingen? Zodat we met z’n allen veiliger, gezonder en prettiger samenleven? Een betere wereld. Dat klinkt misschien ver weg. Maar jij kunt er werk van maken. Jóuw werk.

Voor provincie en gemeenten

Werk je bij één van de vijf omgevingsdiensten van Zuid-Holland, dan werk je voor en met de provincie en gemeenten. Je helpt inwoners en bedrijven een stapje verder richting die betere wereld. Of je nu adviseert, vergunningen verleent of toezicht houdt en handhaaft. Of je nu op kantoor werkt, bedrijven bezoekt of erop uittrekt bij overlast of calamiteiten. Je zet je altijd in voor mens, natuur en milieu in jouw regio. Bij een omgevingsdienst maak je écht het verschil voor de directe omgeving. Niet alleen voor jou en de mensen om je heen, maar ook voor komende generaties.

Werk dat ertoe doet, welke functie ook bij je past

En dat in de meest veelzijdige en uitdagende regio van Nederland. Met glastuinbouw, strand en zee. Het grootste havengebied van Europa, het politieke én groene hart, grote en kleinere steden en dorpen. Natuur in allerlei soorten, veel industrie en bedrijven en de meeste inwoners per vierkante meter. Deze complexe omgeving daagt je elke dag uit. Hier heb je een wereld aan mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Alles uit je talent te halen. Met collega’s die net als jij ook graag buiten de kantoormuren denken. Elke dag leren van en met elkaar. Verder kijken.

Alle omgevingsdiensten hebben dezelfde hoofdtaken op het gebied van VTH(A) (vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies). Zo werken er bij iedere dienst vergunningverleners en toezichthouders die zich richten op bedrijven (milieu). Ook zijn er adviseurs die zich bezighouden met onder andere lucht, geluid, veiligheid, duurzaamheid of bodem.

Naast deze hoofdtaken heeft elke omgevingsdienst eigen specialisaties:


Wij staan open voor wat jij te bieden hebt

Het is onze toekomst, het is jouw toekomst. Onze wereld, jouw wereld. Ons werk, jouw werk. Wij staan open voor wat jij te bieden hebt, wij zijn benieuwd hoe jij ons beter maakt. Want ook dat is de betere wereldbaan.