Vacature traineeship

Een leuke werkgever, jezelf ontwikkelen en direct bijdragen aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Dat wil jij toch ook?

Wat ga je doen?

Omgevingsdiensten zijn uitvoeringsorganisaties die namens gemeenten en provincie vergunningen verlenen, toezichthouden, handhaving en adviseren. Je krijgt tijdens dit traineeship een goed beeld van hoe wij dat doen. Denk aan het beoordelen van aanvragen of meldingen (vergunningverlening), meelopen met onze inspecteurs (toezicht) en nadenken over welke effecten activiteiten van bedrijven hebben op de omgeving (advisering). Daarnaast ondersteun je de projectleider of ben je zelf projectleider, zowel bij inhoudelijke als bij bedrijfsvoerings- en procesoptimalisatieprojecten.

Met de kennis en ervaring die je opdoet, ben je in staat om gevraagd en ongevraagd deel te nemen aan projecten, deze te initiëren en uit te voeren. De uiteindelijke werkzaamheden en projecten die je tijdens het traineeship uit gaat voeren zijn afhankelijk van je opleiding, je competenties, interesses en mogelijkheden. Geen enkele trainee doorloopt bij ons hetzelfde programma!

Een afgeronde hbo of wo opleiding, gecombineerd met een passie voor de leefomgeving. Natuurlijk is het handig als je (voor)opleiding raakvlakken met ons werk heeft, maar we zoeken vooral een enthousiaste en uitgesproken houding. Dus ook als je opleiding minder aansluit, horen we graag van je! Jij hebt daarnaast de volgende eigenschappen:

 • Je hebt een proactieve instelling, de kansen die jij ziet wil jij optimaal benutten;
 • Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent zelfbewust en kunt goed analytisch denken;
 • Met jouw creatieve invalshoeken weet je anderen regelmatig te verrassen;
 • Maar het belangrijkste van alles is dat je de wil hebt om te ontdekken, leren en groeien.

Je treedt als trainee in dienst bij één van de vijf omgevingsdiensten in Zuid-Holland en maakt daar kennis met de inhoud en het speelveld van al van onze taken. Je maakt tijdens het traject van 1,5 jaar kennis met verschillende organisatieonderdelen en de daarbij behorende facetten van ons werk. Binnen het traineeship doorloop je ook een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit interactieve trainingen en intervisiesessies gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling als mens en als medewerker.  Dit doe je samen met de trainees van de andere omgevingsdiensten. Met jouw begeleider bespreek je regelmatig je voortgang op zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een contract vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar, voor 32-36 uur per week.
 • Een startsalaris van circa € 3.750,- bruto (op basis van 36 uur). Een deel hiervan bestaat uit een Individueel Keuze Budget. Je beheert dit budget zelf en je kunt er voor kiezen om het niet als salaris uit te laten betalen maar er bijvoorbeeld extra vakantie-uren van te kopen.
 • Flexibele werktijden.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Een prima reiskostenvergoeding.

Werken bij een van de vijf omgevingsdiensten van Zuid-Holland is kiezen voor De Betere Wereldbaan. Of je nu aan de slag wil als handhaver, jurist of in een andere functie: je zet je altijd in voor een gezonde en veilige leefomgeving voor mens, dier en natuur. Lees meer over wie wij zijn en wat we doen op onze ‘over ons’ pagina.

Wij zoeken trainees die de leefomgeving een beetje beter willen maken. Een specifieke opleidingsrichting vragen we niet, wel een scherpe blik. Wil je meer weten over het traineeship? Lees op deze pagina meer over wat je gaat doen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! Via onderstaand formulier kun je tot en met maandag 6 mei solliciteren. Als wij genoeg aanknopingspunten zien, nodigen we je uiterlijk maandag 13 mei uit voor de selectiedag op 17 mei. Na de selectiedag vindt nog  een tweede gespreksronde plaats bij de omgevingsdienst van jouw keuze.

Meer informatie over het traineeship en de procedure kun je opvragen bij Joëlle van Buuren (06-11522958). Bel of app gerust als je vragen hebt!


Word jij trainee? Vul onderstaand formulier in

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Voer hier een bestand met je CV in.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Voer hier een bestand in met daarin een motivatiebrief/video of andersoortige motivatie.
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.